Det känns alltid bättre att dela sin måltid med någon.
Frukost delar jag med min ena katt, Malte. Vi käkar lite skinka ihop var morgon.






Veckans första träningspass är gjort och det känns riktigt bra. Har fortfarande träningsvärk i magen sen mitt gympass i lördags. Jag ser inte framemot vad dagens magövningar kommer ställa till med. Nog för att jag gillar träningsvärk men träningsvärk i magen är bara besvärligt.

Uppdatering om förra veckans träning kommer så småningom.


In med laxen i ugnen i 20 min på 175 grader.
Koka ett blomkålshuvud tills det börjar mjukna (OBS! Lägg i först efter att vattnet börjat koka). Häll av vattnet och mosa blomkålen med en mixer. Släng i lite smör, grädde och ost. Salta och peppra! Mixa igen! Klart att äta!
Tio grundprinciper för mental styrka

- Rätt attityd är viktigare än rätt resurser

- Omöjligt är inte ett faktum - det är en åsikt

- Det finns inga misslyckanden - bara feedback

- Ingen kan göra mig svag, ledsen eller irriterad utan min egen tillåtelse

- Hellre försöka och göra misstag än att inte våga alls

- Varje dag ovan jord är en bra dag

- Höga mål ger energi och kraft i nuet

- Vad som än händer i framtiden så kommer jag att klara av det

- Jag kan skapa och påverka min egen framtid

- Jag litar på mig själv och gör mitt bästa utifrån de resurser jag har tillgängliga


Av Olof Röhlander

Det finns så många måsten i världen.

Är det tillåtet att stanna upp?

Eller ännu värre, ta ett steg tillbaka?

Stå still för att samla kraft.

Sluta tänka för att bli klokare.

Vara svag för att bli starkare.

Det som cirkulerar flitigt ute bland bloggarna just nu är LCHF Pasta. Vilket passar mig alldeles perfekt då den inte innehåller vetemjöl, sojamjöl, majsstärkelse, risstärkelse eller något annan trams.

LCHF Lasagne



Lasagneplattor
4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla i ca 10 minuter. Vispa igen. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papperna vara kvar under gräddningen. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan lasagneplattor av degen. (Vill man göra spagetti är det bara att skiva tunna strimlor)



Sen är det bara att slänga ihop en köttfärssås. I min brukar jag ha blandfärs, lök, vitlök, tomatpuré, köttbuljong, svartpeppar och salt.

Gott till är även att göra en ostsås som läggs på köttfärssåsen.

Ostsås

2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 g gräddost
salt, svartpeppar

 

Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen fick jag från 56 kilo.

 

Serveras med en enkel sallad och gärna lite citronvatten!

 




Jag tycker det är häftigt att fler och fler hakar på Stevia. Nu har även Vitamin Well sötat med Stevia.
Växten Stevia är ett helt naturligt sötningsmedel. Inga kalorier, inga kolhydrater och det höjer inte blodsockernivån! Bra för diabetiker! (Egentligen bra för alla)

Vill du veta mer? Klicka här!

Men tillbaka till Vitamin Well. För visst är det toppen att man så enkelt kan få i sig en massa vitaminer och mineraler? Ja det vore kanske toppen, om det verkligen fungerade så. Men vi vet tyvärr inte hur bra kroppen kan tillgodogöra sig av vitaminer och mineraler på detta sättet. Så ät frukt och grönt istället!
Det känns som att det är dags för en ny header. Vilket egentligen passar perfekt, då jag behöver alla anledningar för att undvika mina föreläsningar på mina distanskurser. Under den första föreläsningen sa min lärare bl.a. (och hon sa mycket..och tid tog det.) att vi ska äta margarin. Vilket är helt sinnessjukt! Att hon dessutom fortsatte prata på om livsmedelsverket gjorde inte saken bättre.

Det är bara att bita ihop. Det kommer vara bra att få se allt ur flera olika perspektiv trots att jag redan vet var jag står.

VECKA TRE

Mindre träning - styrka x2

Promenader - 3 st = 17.21 km

Kost - Bra, förutom intaget av Jäger i lördags och bakisätandet i söndags


Detta + frysta hallon blir




till en helt fantastisk god glass/ frozen yoghurt!
Fick givetvis åka och handla ägg!



Och så fick det bli lite skinka, nötter & omega 3.

Jag har svårt för frukost innan träning. Idag var det svårare än vanligt. Äggen är slut och det är annars en favorit. Mättande med all protein samtidigt så finns alla vitaminer förutom vitamin C i ägg. Nej idag fick det bli en näve nötter. Inget annat i skåp, kylskåp eller frys kunde locka mig.

Vi MÅSTE ha kolhydrater! Nej, faktiskt inte! Men kolhydrater finns faktiskt i grönsaker och frukt så frossa i det om ni är oroliga.

Vi måste ingenting. Och jag tycker det är sorgligt att höra att många fortfarande tror att tallriksmodellen är naturlig för oss, att vi måste äta lite av allt. "Gör ett hälsoval! Välj fullkorn före vitt!" Ja, kanske håller du dig mätt längre men det gör fortfarande samma skada. Det är inte naturligt för oss alla. Vi är individer. Det som fungerar för mig, fungerar kanske inte för dig. Vissa mår jättebra av att äta sina mackor eller sin pasta. Men inte går jag och rekommenderar fullkorn till en som lider av IBS? Nej jag hade inte ens rekommenderat något gluten överhuvudtaget.

Vad mår DU bra av?
Ett gammalt inlägg som jag anser är värt att publicera igen. Här får ni en liten del förklarad till varför jag lagar den maten jag gör. Och varför jag använder mig av många LCHF recept - eftersom spannmål utesluts naturligt från den kosten.

Den största förändring jag har gjort med min kost under min hälsocoachutbildning är att dra ner drastiskt på spannmål, framförallt gluten. Av den enkla men inte fullt accepterade anledningen att vi kanske inte är gjorda för att äta spannmål.

Vi har funnits i ca två miljoner år nu. Evolutionen går inte fram såfort som vi gör. Vi har utvecklat hela världen med enorma steg, dessvärre har våra kroppar bara tagit ett litet kliv. Bra mat för oss är den som våra förfäder gradvis har anpassats för under årmiljoner. Vi har bara odlat spannmål i några tusen år nu, vilket inte är lång tid. Och inte heller tillräckligt med tid för att vi ska anpassats till den födan. Undantag finns det överallt och vissa kanske är mindre känsliga än andra.

Jag är en av dem som är känsliga mot spannmål och framförallt då gluten. Jag vet att jag inte tåler gluten eftersom jag har allergier. Det går hand i hand. Gluten påverkar tarmen negativt och kan leda till en läckande tarm. En läckande tarm innebär att blodet tar upp ämnen från tarmen utan någon kontroll. Istället för att allt går genom cellen och kontrolleras. De proteindelar som utan kontroll går ut i blodet kan leda till bl.a. allergier och autoimmuna sjukdomar.

Dessvärre slutar inte det negativa där, gluten har också att göra med våra kostrelaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, övervikt etc.

Spannmål (Ceralier) är: vete, råg, korn, havre (havre är glutenfritt) och frön: ris, majs, bönor, linser.

Och om inte detta får er att fundera så är det faktiskt så att spannmål är väldigt energirikt och näringsfattigt, dessutom kan det göra dig deprimerad.


Rabarberpaj

Rabarber + Sukrin + Kanel
200 g smör
1,5 dl mandelmjöl
1.5 dl kokosnötsmjöl
½ msk fiberhusk
3 msk sukrin
½ krm stevia


Fyll botten av en form med rabarber och söta med 2 msk Sukrin och häll på lite kanel.
Blanda mjukt smör med sukrin och stevia. Häll i mandelmjöl och kokosnötsmjöl och blanda. Bre över rabarbern. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 min.


Vaniljsås

4  äggulor
3 dl grädde
1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
3 msk sukrinmelis och 1/2 krm stevia
15 g smör
ev 1 dl hårt vispad grädde

 


Vispa gulor och sötning. Koka upp grädden med vaniljfröna och hela den urgröpta stången. Eller vaniljpulvret.Låt koka i några minuter. Ta från plattan. Häll sedan den varma men inte kokande grädden i äggen och vispa. Häll tillbaka i kastrullen. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda tills den tjocknar. Den ska knappt koka, men inte koka helt för då skär den sig. När krämen har tjocknat så ta kastrullen från plattan och rör i smöret och ställ sedan krämen omedelbart kallt i kylen. Görs med fördel dagen innan. Strax innan servering kan man vispa grädde ganska hårt och blanda ner i vaniljsåsen.

Recept från Mariannes LCHF


Här kommer en tacogratäng som är bra när man inte har allt för mycket ingredienser hemma.



Tacogratäng

Lägg 200 g philadelphiaost i botten av en ugnssäker form. Lägg därefter i hela cocktailtomater. Stek 500 g blandfärs med tacokrydda och 1 dl grädde. Lägg i formen. Strö över 200-300g riven ost. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter eller tills osten har fått färg.

(Eller så gör ni som mig och tar inte en ugnssäker form och vågar inte ha den inne tills osten får färg)



Kunde inte motstå att prova Gina Tricot's utbud av träningskläder, så det blev ett linne! Än så länge är det helt ok! Dessvärre slängde min käre sambo linnet i tvätten med en gång, med sköljmedel dessutom! Så nu blir det att tvätta det en gång till -utan sköljdmedel så att det andas igen!


Valfri mängd frysta hallon, 50-100g
2 dl naturell yoghurt
1 skopa proteinpulver (jordgubbssmak)

Vispa ett par minuter och sleva in det med detsamma!


Viltfångad lax i ugn

Stekt sparris

Sallad med mangold/ruccola, tomat, soltorkad tomat, gurka, fetaost, olivolja/balsamvinäger

Gårdagens krämiga sallad

Sluta aldrig kämpa. Det kommer ofta vara svårt eller göra ont men det blir alltid bättre.

Och känslan som kommer därefter är oslagbar.



Pressa lime
Dra runt skeden med undersidan på limens kant.
Rensning av kylskåpet innebar att dagens lunch fick bli biffar med brie och mögelost.



Biffar
500 g blandfärs
1 ägg
Valfri mängd brie och mögelost
Peppar och salt

Sås
Resterna från biffarna
1 dl vatten
2 dl grädde
100 g cream cheese
½ köttbuljong
En kvätt soja

Krämig sallad
Rödkål
Palsternacka
Rotselleri
Lime
Créme fraiche
Salt och peppar




En snabb och enkel lunch!

Ägg och räkröra

En liten skål räkor
Ett ägg
En stor sked creme fraiche
En liten sked majonäs
Vitpeppar och citronsalt

Blanda allt och ät som det är. Eller ännu bättre lägg på en avokado!



Tips: Lägg räkorna på en tidning så tinar de fortare.





Idag är det onsdag. Onsdagar betyder rörlighetsträning! Jag har verkligen fastnat för intervall/flex. Det är tuffa intervaller med det där lilla extra. Det där lilla extra som behövs för att hela tiden pusha oss till att bli bättre och bättre. Jag tror inte jag behöver berätta hur viktig rörlighetsträning är för oss för det vet väl vi alla! Eller?


Omelett 2 pers

4-5 ägg (gärna ekologiska!)
En skvätt vatten, mjölk eller grädde
Lite salt och ev. peppar.
Stark ost, t.ex. prästost - valfri mängd!
3 bitar skinka

Vispa ihop ägg, vätska och salt. Häll i en stekpanna. När halva omeletten börjar bli lite fast så lägg på några skivor med ost och avsluta med skinkbitarna. När omeletten är färdig vik den på mitten, om du inte är proffs på att undvika kladd då får du göra precis vad du vill med den!

Den starka osten ger omeletten en underbar smak!


Igår blev det ett skivstång/intervall pass. Idag väntar ett IW puls pass.
Försöker alltid köra varannan styrka, varannan kondition. Kort sagt, de flesta musklerna behöver 48 h vila.
Gina Tricot har kommit med träningskläder. Det ska bli spännande att prova deras utbud! Bra priser, det återstå att se hur kvalitén är.





Varm choklad på proteinpulver.

2,5 dl fet mjölk

1 skopa choklad/hasselnöts proteinpulver

2 matskedar vispad grädde


Citronvatten
Smoothie (på naturell yoghurt 3%, kvarg 5 %, 100 g hallon/blåbär, 15 g proteinpulver, tranbärspulver, macapulver, spirulina)
2 fröbröd med smör och skinka
1 ägg
Piller: omega 3, d vitamin och magnesium.

Hallon mixade med naturell yoghurt och en skvätt honung.

Bär i alla dess former kan mixas med naturell yoghurt eller det ultimata - apelsinjuice. En vitaminkick på pinne!

Naturell yoghurt med kvarg

En skvätt rabarbermarmelad

Hackade hasselnötter, paranötter, valnötter och mandel

Pumpafrön, linfrön, psylliumfrön

Kokosflingor

Kanel

Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.

I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer - kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi - som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt - sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på - ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.

 





En fiskgryta ska vara enkel att slänga ihop. I denna tog jag vad jag hade hemma.

Jag delade lax, torsk, räkor, (crabsticks hade jag också i men det kan ni egentligen hoppa över, det är ren skit) och la i en form. Jag la i hela körsbärstomater, soltorkade tomater och ett par skivor citron. Jag gjorde en sås på vatten, grädde, grönssaksfond och fiskkrydda med saffran i.

30 min på 175 grader. Serverades med kokta morötter och blomkål.
Jag tröttnar aldrig på kål. Variationen är oändlig. Sist slängde jag i lite färsk chili och ingefära i en vitkålssallad som jag tänkte skulle passa bra till lax. Och det gjorde det också! Dessutom är kål något av det bästa du kan äta, vilket jag nog sagt ett par gånger redan.



Här kommer receptet på pizzadegen jag gjorde för några dagar sedan. Fyllningen är givetvis valfri men själv är jag svag för tomatsås, mozzarella och färsk basilika - typiskt att Lelle inte gillar det bara!

Receptet kommer från en av mina favorittidningar, Elle - Mat & Vin.

Pizzadeg
2 ägg
1 krm salt
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk

Knäck äggen i en skål och vispa dem med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Bred ut degen på en plåt med bakpapper. På med fyllning och in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuer. (Jag tipsar om att ha degen i ugnen en liten stund innan fyllningen läggs på för att få den riktigt krispig!)


Kål kan jag leva på. Näringsrikt så det skriker om det, till skillnad från de klassiska tillbehören som människan fått för sig att de inte klarar sig utan - Pasta, ris, potatis. Men fler och fler börjar få upp ögonen för vad som faktiskt är bra och dåligt för vår kropp!

Så släpp era gamla vanor och prova något nytt. Här är ett nytt recept på kålsallad!

Vitkålssallad med lime
½ vitkålshuvud
1 lime
Lite olivolja
salt & svartpeppar

Strimla vitkål, pressa ur limen, häll i lite olivolja, salta och peppra. Ät!


Mandlar med havssalt
Naturella mandlar rostas lätt i stekpanna med lite rapsolja och havssalt.




Lite hemmagjord thaimat
- kyckling, böngroddor, bambuskott, blomkål, paprika, färsk ingefära, lime.
- kokosmjölk, grön curry, mango chutney och jordnötssmör.



Hur man tillagar sin mat är väldigt viktigt för att behålla så mycket som möjligt av näringen. Jag har fått lära mig att tillagningen är viktigare än hur man odlar maten. 
  • Koka upp vattnet först, innan du lägger i grönsakerna eller potatisen
  • Koka på låg värme med lock
  • Koka inte längre än nödvändigt

Stekning av mat bör man vara försiktig med. När man steker gör man det ofta på höga temperaturer vilket medför att många näringsämnen går förlorade. Bränd mat är cancerframkallande.







  • Persiljerot
  • Rotselleri
  • 2 st Avokado
  • 1 ½ Lime
  • 4 dl Creme fraiche
  • Salt & peppar
Skala och riv persiljeroten och rotsellerin. Tärna avokado. Pressa lime efter smak och tycke, jag tog 1 ½. Häll i creme fraiche, jag använde 4 dl. Allt mellan 3-5 dl fungerar, den ska vara krämig! Salta & peppra rejält!

Detta är gott till det mesta och är ett alldeles utmärkt tillbehör i sig själv så skippa potatisen, pastan eller riset.

Detta receptet kommer från min nya favoritblogg 56kilo.se



3 dl västerbottenost (knappt, mellan 2,5 och 3 dl)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,75 dl solrosfrön
0,25 dl hela linfrön

Blanda ihop allt och bred ut på plåt (ca någon cm högt). Grädda i ugn ca 15 minuter på 225 grader. Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor.

Boken jag läser just nu är Matrevolutionen. Den är onekligen spännande, trots att det mesta redan är bekant för mig. Den är enkel att läsa och har både referenser och studier för den som vill veta mer. Hade jag inte vetat detta innan hade jag blivit förbannad, men jag blev förbannad redan för ett år sedan när jag först fick lära mig den riktiga faktan om kost och vad den gör med oss. Jag rekommenderar alla att läsa den. Läs den och kasta allt ni lärt er om kost i sjön!
När hungern sätter igång och kylskåpet nästan ekar tomt är det bara en sak som gäller. Google!
Med mina ägg och min philadelphiaost kom jag långt. Så långt som till "bröd". Kan dock ej säga att detta är något favoritrecept för jag kan nästan svära på att jag bara åt luft. Men med ett tjockt lager philadelphiaost (blev inte alls kaka på kaka) blev det iaf en liten uns av tuggmotstånd. Dessutom var de så löjligt enkla att göra!


Oopsies
Ca 6 st.

Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget, blanda försiktigt! (Detta för att man vill bibehålla luften i smeten) Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!


Kaffe, grädde & pepparkakskryddor.

Vad gör man när det där fruktansvärda suget slår till? När man vänder upp och ner på både skafferiet och kylskåpet? När man bara måste ha något trots att man egentligen sagt att man inte ska?
Jo man googlar upp något lite nyttigare recept, man tar vad man har och man försöker lyckas! I detta fallet blev det väldigt lyckat, Lelle åt upp mer än halva och sa att det var godare än Ben & Jerrys! (Nej, det är det inte!)

Proteinglass!
1 skopa proteinpulver jordgubb & vit choklad
150 gram Kesella + lite mjölk för att få en lättare konsistens.
150 gram frysta bär.

Vispa allt och lägg i en burk. Frys i ca 1 timme.
Alla med fettskräck titta bort! (Fast fett ska ingen vara rädd för) Både biffarna och såsen är fantastiskt goda!

Mozarellabiffar (6 biffar)

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket mozarella
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 msk soltorkade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • lite salt och peppar, eventuellt lite örter
  • smör att steka i
  • Smaksätt ev med vitlök eller tabasco.

Gräddsås

  • 2-3 msk steksky
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½ dl vatten

Gör såhär

Hacka basilika, soltorkade tomater och mozarella.
Blanda alla ingredienser för biffarna (basilika, soltorkade tomater, mozarella, köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar).
Forma biffarna och stek i rikligt smör.
Ta ut biffarna och rör ihop gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter.

 

Servera med en frisk sallad. Eller varför inte med en kålsallad?

 

Lax med pepparrotstäcke

Busenkelt! Bre en burk med färskost smaksatt med pepparrot på två laxbitar, in i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Serveras med sparris och en god sallad!

Jag älskar LCHF recept eftersom man naturligt utesluter spannmål. Detta var försök nummer ett och det blev helt okej.

Lussebullar

4 ägg + 1 gula
2-3 msk erythritol ( sötrix, sötin och sukrin) och 1/4 krm stevia eller  2 tsk steviasocker (färdig blandning)
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram

1 äggvita för pensling

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i ca 5 min.
Ta i smält smör, saffran och grädde och vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.

Låt svälla i minst 5 min.

Rulla degen till bollar och lägg i bullformar. Gör en grop och fyll med mandelmassa och kanel/vaniljsmör. (går bra att gära helt vanliga lussekatter också!)

Pensla med lite vispad äggvita.  Grädda i 175 grader i ca 15 min.


Mandelmassa

100 gram mandel.
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia.
1,5-2 msk grädde

Gör så här:

Mal mandel i mandelkvarn eller ta färdig mandelmjöl.
Häll den malda mandeln i en matberedare och lägg i sötningen, låt den gå i några minuter. Ta sedan i grädden till lämplig konsistens.

 

Kanel/vaniljsmör

50 gram smör
2 tsk kanel
½ tsk vaniljpulver


Blanda!




Cookie dough glass

Glass
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljpulver
3 äggulor
3 msk sukrin + en knivsudd stevia
300 gr färskost, naturell
3 äggvitor

Cookie dough
3 dl mandelmjöl
2 msk sukrin + en knivsudd stevia
50 gr smör
1/2 ägg
1 tsk vaniljpulver
2 rutor riven mörk choklad

Vispa grädden och vaniljpulvret krämigt i en skål. Vispa sedan äggulorna, sockret och färskosten i en annan skål. Ta sedan fram en tredje skål och vispa äggvitorna till ett fast skum. Bland försiktigt ner färskoströran i grädden. Och därefter blandas försiktigt äggvitorna ner.
Blanda alla ingredienserna till degen i en skål. Låt den vila kallt i 10 minuter. Rulla sedan små kulor av degen och lägg i glassen.

Gör glassen i glassmaskin eller lägg i en plastlåda och frys i några timmar.