Något till kaffet?
0kommentarer
Hemmagjorda praliner är väldigt enkla att göra. Dessa är gjorda i silikonformar.
- minst 70% mörk choklad
- jordnötssmör (den osötade varianten)
- kokosfett
- sukrin
- havssalt
Här följdes inget recept. Men jag tog ca 50 g mörk choklad som jag smälte över vattenbad. Chokladen penslades på i formarna i två omgångar, där de fick stelna i kylen. Ca 4 msk jordnötssmör blandades ut till en rinnande konsistens med 2, 3 tsk kokosfett över spisen. I åkte 1 msk sukrin och ca 1 tsk havssalt. Fyllningen hälldes i formarna och fick frysas en stund tills de hade stelnats och gick att plocka ur formarna.
Förutom jordsnötssmöret är detta "ett bra godis".
Jordnötter är bönor och bönor innehåller lektiner som är ett gift som växterna använder sig av för att slippa bli uppätna. Lektiner skapar en läckande tarm vilket gör att främmande substanser går ut i blodet och kan leda till autoimmuna sjukdomar. Precis som gluten kan göra.
Så undvik att äta för mycket som innehåller gluten, frön och bönor.
Kommentera