LCHF Lussebullar med mandelmassa
0kommentarer
Jag älskar LCHF recept eftersom man naturligt utesluter spannmål. Detta var försök nummer ett och det blev helt okej.
Lussebullar
4 ägg + 1 gula
2-3 msk erythritol ( sötrix, sötin och sukrin) och 1/4 krm stevia eller 2 tsk steviasocker (färdig blandning)
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram
Vispa ägg och sötning fluffigt i ca 5 min.
Ta i smält smör, saffran och grädde och vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
Låt svälla i minst 5 min.
Rulla degen till bollar och lägg i bullformar. Gör en grop och fyll med mandelmassa och kanel/vaniljsmör. (går bra att gära helt vanliga lussekatter också!)
Mandelmassa
100 gram mandel.
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia.
1,5-2 msk grädde
50 gram smör
2 tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Blanda!
Lussebullar
4 ägg + 1 gula
2-3 msk erythritol ( sötrix, sötin och sukrin) och 1/4 krm stevia eller 2 tsk steviasocker (färdig blandning)
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram
1 äggvita för pensling
Gör så här:Vispa ägg och sötning fluffigt i ca 5 min.
Ta i smält smör, saffran och grädde och vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
Låt svälla i minst 5 min.
Rulla degen till bollar och lägg i bullformar. Gör en grop och fyll med mandelmassa och kanel/vaniljsmör. (går bra att gära helt vanliga lussekatter också!)
Pensla med lite vispad äggvita. Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Mandelmassa
100 gram mandel.
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia.
1,5-2 msk grädde
Gör så här:
Mal mandel i mandelkvarn eller ta färdig mandelmjöl.
Häll den malda mandeln i en matberedare och lägg i sötningen, låt den gå i några minuter. Ta sedan i grädden till lämplig konsistens.
Kanel/vaniljsmör
50 gram smör
2 tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Blanda!
Kommentera