LCHF Mozzarellabiffar med gräddsås
0kommentarer
Alla med fettskräck titta bort! (Fast fett ska ingen vara rädd för) Både biffarna och såsen är fantastiskt goda!
Mozarellabiffar (6 biffar)
- 600 g köttfärs
- 1 paket mozarella
- ½ kruka färsk basilika
- 2 msk soltorkade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- lite salt och peppar, eventuellt lite örter
- smör att steka i
- Smaksätt ev med vitlök eller tabasco.
Gräddsås
- 2-3 msk steksky
- 2 dl vispgrädde
- 100 g philadelphiaost
- ½ köttbuljongtärning
- ½ dl vatten
Gör såhär
Hacka basilika, soltorkade tomater och mozarella.
Blanda alla ingredienser för biffarna (basilika, soltorkade tomater, mozarella, köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar).
Forma biffarna och stek i rikligt smör.
Ta ut biffarna och rör ihop gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter.
Servera med en frisk sallad. Eller varför inte med en kålsallad?
Kommentera