En favorit!
Pasta med bacon/broccoli i ostsåsPasta4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla i ca 10 minuter. Vispa igen. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papperna vara kvar under gräddningen. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor.
Bacon/broccoli i ostsås2 pkt bacon
2 knippar färsk broccoli
3 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
300 g stark ost
vitpeppar/salt
Stek baconet och broccolin i samma panna (jag brukar lägga baconet i botten och broccolin ovanpå). Gör ostsåsen under tiden, låt creme fraiche och grädde bli varmt och lägg i osten, peppra och salta och lägg i pannan med bacon och broccolin. Låt puttra tills broccolin fått en bra konsistens.
(Chansade lite med receptet till ostsåsen då jag inte mätte under tiden jag gjorde den)