Hur kan en visdomstand göra så ont?
Söndagsstek på en fredag. Stek överhuvudtaget. Så vuxet. Så annorlunda. Men jag gillar det! Dags att utöka mina kunskaper i köket kanske. Bättre tidpunkt kommer inte, har man en halv kalv i frysen så finns det många chanser att prova på något nytt.
Gott blev det. Vilken tur jag har mamma som kan guida mig.
Romsås
creme fraiche
rom
rödlök
dill
citron
pepper&salt
Fantastiskt gott bananbröd utan gluten och socker! Detta måste ni prova!
Bananbröd
0,75 dl (40g) mandelmjöl
0,75 dl (40g) kokosmjöl
0,5 dl (20g) vaniljprotein (vassle) eller mer mandelmjöl
2 väldigt mogna bananer, ca 180 g
65 g lättkesella
0,5 dl naturell yoghurt
2 äggvitor
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
15 g valnötter
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom valnötterna med en stavmixer.
3. Smörj en brödform med kokosolja eller naturell olja och strö mandelmjöl eller kokosmjöl i formen (så att brödet inte fastnar).
4. Häll smeten i formen, strö över valnötterna och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
5. Låt svalna.
Recept från TastyHealth
Tonfisksallad med råkost och hemmagjord dressing.
(Japp, det är majs ni ser på bilden. Det förrädiska gula lilla kornet fullproppat med fruktos. Det äts då och då)
Våfflor - gluten och mejerifria
- 4 ägg
- 1 krm salt
- 2 dl havregrädde
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk kokosolja
- 2 tsk bakpulver
Receptet kommer från fantastiska Energetica
Första steget mot min utbildning till cirkelgymsledare är gjord. En fyra dagars kurs i härliga Furuboda.
Det är lätt att förälska sig i det livet. Daglig träning och massor av rörelse. Ordentlig mat på fasta tider, som lagas av någon annan. Att vara i en grupp, att inte vara ensam, att vara omringad av människor med samma intresse.
Nu längtar jag till steg två.
Till mina fina arbetskamrater, tanterna och gubbarna.
Jag är nu en vecka in i det nya jobbet. Det känns jättebra. Det kom verkligen i rätt tid. Nu återstår omställningen av att jobba natt. Men det ska nog gå bra. Det känns som att detta är precis vad jag behöver just nu.
Jag åker inte längre till jobbet med magont. Jag sover bättre. Jag är piggare. Jag har bättre aptit (vilket jag egentligen hade kunnat vara utan). Jag känner mig inte så stressad. Framförallt så är jag gladare och jag skrattar med hela mitt hjärta.
Nästa vecka åker jag iväg på utbildning inom Friskis. Det ska bli riktigt roligt.