Bröd utan mjöl

3kommentarer

Här kommer ett riktigt gott bröd som bakas utan mjöl.

Ostbröd
Liten sats, 8 bitar (säg till om ni vill göra en större sats så får ni det receptet också)
- 1/4 burk keso (125g). Låt keson rinna av i en sil eller krama ur vätskan.
- 1 ½ - 2 dl riven ost (75-100g)
- 3 ägg
- kryddor

Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det riktigt styvt.
Mosa ihop keson med äggulorna med en stavmixer eller en sked.
Rör i den rivna osten med en slickepott.
Krydda därefter med salt, vitpeppar och bladkryddor, allt efter tycke och smak. (Vill man kan man även slänga i lite skinka eller bacon.)
Vänd försiktigt i den vispade äggvitan.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper, klicka ut röran med en sked. Det brukar bli 8-10 st. Bröden flyter ut under gräddning så lägg de ej för tätt. 175 grader i 20 minuter eller tills de fått en fin fyllenbrun färg.

3 kommentarer

Monika Gobec

21 Mar 2011 12:27

Måste jag prova... Är de godare än oopsie "brödet"??

Just nu har jag fått dille på frökex med philadelfia ost på :=)

Anonym

22 Mar 2011 07:52

camilla

22 Mar 2011 12:11

Hej Sara,

gillar den nya bloggen. Vad är det egentligen du läser till? Det verkar spännande - mycket mer spännande än mitt jobb :)

kram

Kommentera

Publiceras ej