Fick tid hos kiropraktorn idag. Förhoppningsvis ska nu vader, nacke och handled vara fixade efter allt masserande, tryckande och knäckande! Annars har det varit mycket plåga för inget! Kunde knappt köra hem! En del blåmärken har ploppat upp och jag är bra öm, eller rättare sagt jag har ont! Men bra ska det nog bli, annars får det bli ett återbesök. Måste bli bättre på att gå dit regelbundet, min kropp behöver det! Och jag måste köpa ett par riktigt bra arbetsskor! Har ni tips på några bra?
Jag ska sluta tänka så negativt om mig själv!
Jag fick godkänt på sluttentan. Och vill egentligen bara säga att jag är grym!


Trött Sara slet sig upp ur sängen när sambos kl ringde 05.20. Morgon PW var det som gällde. En kort sådan på 30 min innan jobbet kl 7. Jisses! Det var enklare förr när man började 8.30!

Det går sådär med träning. Kroppen gör helt enkelt för ont. Det är verkligen hög tid för ett besök hos kiropraktorn! Tills vidare får jag försöka fokusera på promenader.



Dags att köpa nya träningsbyxor.

Tips?

Snyggt med skarpa färger när man börjar bli lite brun!
Glöm inte instagram, där massor av bilder ligger ute! --> saraselander


Kroppen sa ifrån i torsdags och träningen fick avbrytas. Trots de få träningstillfällena de senaste veckorna är det bäst att lyssna. Numera blir det powerwalks med mycket power! (Om vaderna tillåter det)


En söt och syrlig Kesellanyhet som inte slår dem andra i sortimentet. Och tur är väl det för dessa sockerbomber gör sitt namn "Kesella Dessert". Denna lilla godingen innehåller 12.5% socker och 17g kolhydrater/100g, dessutom har de slängt i majsstärkelse i den!

Lilla Bettan här delades 5 gånger och fick sätta smak på Keso istället.

Skolan och jobbet har som sagt tagit ganska mycket tid ett tag. Jag hinner inte med i utvecklingen och det är minst ett dussin dokumentärer jag vill se som ligger ute på nätet.

Jag tipsar er om dessa som jag tror kommer vara sevärda!


Paleo!


The skinny on obesity finns i 7 delar.
Min PMS är långdragen och jäklig denna månaden. Irritationen är på topp och deppigheten är kommen. Jag har ju sagt det förut, att jag blir "en gnutta självmordsbenägen" vid PMS. En aningens värre varannan månad. Den månaden är här nu. Jag har varit arg och ledsen. Gråtit som en tok. Allt känns fel och livet känns inte bra. Nej jag orkar inte leva just nu, jag vill stänga av och låsa in mig. Så det här är min PMS och om någon dag kommer allt vara bra igen.

Tackvare appen WomanLog som jag blev tipsad om är allt betydligt lättare. Livet blir lättare. Lättare på det sättet att jag numera har bra koll på vad som sker, när det sker och varför.

Jag rekommenderar verkligen denna appen. Den har hjälpt mig väldigt mycket!




  • Äpple, Päron, Plommon, Körsbär, Krusbär, Röda vinbär
  • Jordgubbar, röda och vita smultron, psysalis
  • Rödbetor, morötter, sallad, gullök, rödlök, silverlök, sparris, sockerärtor, bönor, rädisor, chili, gräslök
  • Komma skall: Hallonbuskar, fikon, tomat, gurka
Första utomhus käket!


  • Mozzarella
  • Tomat
  • Gurka
  • Basilika
  • Olivolja
  • Salt

Gott till grillat!

Efter flertalet sämre dagar var det på tiden att det kom en riktigt bra.

Här kommer lite bilder från min underbara lediga dag.


Morgon PW.




Frihet.


Kärlek.


Ta vara på dem där ögonblicken då tiden kan stanna för att allting just då i den stunden är allt du någonsin drömt om.

5 kg extra på ben under skivstångspasset. work those glutes!
Vad tränar vi imorgon?!




  • Kyckling
  • Cocktailtomater
  • Gurka
  • Rivna morötter
  • Purjolök
  • Blandsallad
  • Smörstekt sparris med (för mycket) salt
  • Caesardressing
Visst är det härligt när man får vettig reklam med vettiga recept. Denna gången var det Life som hade en bra artikel med smarriga recept. Först ut - Kokoskaka!










En ändring av receptet gjordes. Det blev knappt en tsk vaniljpulver istället för ½ tsk vaniljsocker.
En annan ändring som kommer göras efter att smakat på kakan är att ändra mängden sukrin och slänga i lite stevia. Det blev en hemsk bismak av sukrinet!


Lata dagar kräver (tar tillbaka lat, efter 9 timmars jobb & 1½ timmes tenta behöver man inte ställa sig & laga en brakmåltid) lätta måltider. Som rester av vitkålsallad och lax som bara slängs in i ugnen (slängs in med känsla) med lite kryddor på 175 grader i 20 min. Enkelt och en så fantastiskt bra måltid. Bra fetter från laxen med en släng omega 3. Kål och rotfrukter från salladen, båda något av de bästa man kan äta.

Perfekt!

Kan komma på hundra saker som är roligare än att plugga. Som att rensa garderoben och bygga kattkoja.




Vissa plagg är svårare att slänga än andra, trots att man aldrig kommer använda dem igen.
Så nu är det dags för alla att hålla tummarna till min sluttenta imorgon.

Jag önskar att jag kunde säga att jag har pluggat så intensivt hela helgen, eller varför inte hela veckan? Men det ligger inte i min natur. Jag har pluggat lite grann, lite här och lite där. Men tänk om det kunde få gå bra ändå!
Ja, jag erkänner, det är lite mycket nu. Kommande tenta är stor och oroande då jag känner att ingenting har fastnat. Det går inte riktigt ihop med jobbet just nu. Fick stanna hemma från jobbet igår. Kände redan i tisdags att något var på gång. En envis jäkla huvudvärk och magont. Det dröjer sig fortfarande kvar idag och jag misstänker att det har med stress att göra. Ska försöka träna idag ändå, kanske är träning precis det jag behöver. Kanske inte, men då har jag iaf provat och misslyckats än att inte prova alls.

Efter frukosten kl 6 imorse, en proteindrink (kunde verkligen inte äta) blev det inte mat förren jag kom hem från jobbet 14.30, det har verkligen inte gått att äta idag. Det gick egentligen inte lättare när jag kom hem, men då var jag iaf hungrig. Har försökt få i mig lite till träningen iaf, men det har inte direkt blivit något vettigt. Kvarg med hemmagjord rabarbermarmelad sötad med Stevia och Sukrin. Det har blivit en del kokoschips, det går oftast alltid ner. Och nu även en proteindrink, enkelt att få ner. Ska satsa på ägg när jag kommer hem, massor med näring!


Så, Hit is the shit, hoppas jag överlever.

  • oxfile
  • gräddsås
  • sallad - romansallad, gurka, tomat, avokado, lök, balsamvinäger/olivolja


  • kvarg
  • jordgubbar
  • blåbär
  • björnbär
  • kokos
  • kanel


När sambons alarm börjar gå av 05.15 och fortsätter ringa 17 gånger är man relativt pigg 05.30. Ljusa mornar, dock en aning kallt, ett underbart lugn - en PW sitter fint!

Nu kaffe och lite käk sen blir det IW och ev. Cirkelgym.
Trots förra veckans långt ifrån perfekta kost, går det framåt iaf. Sakta men säkert. Hittade ingen motivation i mars, som det var tänkt. Den kom först i slutet av april. Och den har vacklat ett par gånger, men nu är den tillbaka igen.

Dåligt ljus, dålig bild..



Ursäkta morgonfrillan. Vet inte varför jag fortfarande envisas att gå och lägga mig med blött hår.
Ja förutom att all pollen tar halva livet ifrån mig så är det mesta grönt, tulpanerna har nästan blommat över och rabarberplantorna är på tok för stora. Våren är här och jag älskar det.







Höjning idag på ben & bröst. Det gick SKITBRA! Och det känns underbart, en känsla värd att kämpa för alla gånger!

Det känns så fantastiskt skönt att få vara med om detta och lyckas hålla detta, att ständigt kunna höja. Förra året var inget bra år. Sommaren var full av sjukdom, hela året var fullt av värk och hösten var det pendlandet till Norge som satte stopp för styrkan. Efter sommaren blev jag bara svagare och svagare, vilket är en otroligt frustrerande känsla när man bara vill rusa framåt. Men nu jäklar, nu går det verkligen framåt.



Det har varit tomt på recept här ett tag, vilket har sin förklaring. Jag har ätit grillat i typ en vecka.

Grillat för mig innebär oftast:
  • Kött/fågel/fisk (i god marinad)
  • En lättare grönsallad
  • En matigare sallad, med t.ex. vitkål, rotselleri, morötter etc.
  • eller grillade rotfrukter
  • En god sås

Jag ska bli flitigare med bilder.

I övrigt tränar jag på, jobbar eller pluggar. Sluttentan närmar sig och jag kan inte påstå att jag börjat plugga inför den, precis som det brukar vara! Planterat har jag också gjort, så nu längtar jag tills jag kan skörda!