Fröknäcke

1kommentarer

Underbara, älskade fröknäcke. Det är fantastiskt gott!





Fröknäcke

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett
2½ dl kokande vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över blandningen och rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

1 kommentarer

Amanda

11 Feb 2012 13:44

Aahh då du provade receptet! Det är underbaaaart gott :)

Kommentera

Publiceras ej