LCHF Mozzarellabiffar med gräddsås

0kommentarer

Alla med fettskräck titta bort! (Fast fett ska ingen vara rädd för) Både biffarna och såsen är fantastiskt goda!

Mozarellabiffar (6 biffar)

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket mozarella
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 msk soltorkade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • lite salt och peppar, eventuellt lite örter
  • smör att steka i
  • Smaksätt ev med vitlök eller tabasco.

Gräddsås

  • 2-3 msk steksky
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½ dl vatten

Gör såhär

Hacka basilika, soltorkade tomater och mozarella.
Blanda alla ingredienser för biffarna (basilika, soltorkade tomater, mozarella, köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar).
Forma biffarna och stek i rikligt smör.
Ta ut biffarna och rör ihop gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter.

 

Servera med en frisk sallad. Eller varför inte med en kålsallad?

 

Kommentera

Publiceras ej