LCHF/LC/Glutenfri Rabarberpaj med vaniljsås

0kommentarer



Rabarberpaj

Rabarber + Sukrin + Kanel
200 g smör
1,5 dl mandelmjöl
1.5 dl kokosnötsmjöl
½ msk fiberhusk
3 msk sukrin
½ krm stevia


Fyll botten av en form med rabarber och söta med 2 msk Sukrin och häll på lite kanel.
Blanda mjukt smör med sukrin och stevia. Häll i mandelmjöl och kokosnötsmjöl och blanda. Bre över rabarbern. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 min.


Vaniljsås

4  äggulor
3 dl grädde
1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
3 msk sukrinmelis och 1/2 krm stevia
15 g smör
ev 1 dl hårt vispad grädde

 


Vispa gulor och sötning. Koka upp grädden med vaniljfröna och hela den urgröpta stången. Eller vaniljpulvret.Låt koka i några minuter. Ta från plattan. Häll sedan den varma men inte kokande grädden i äggen och vispa. Häll tillbaka i kastrullen. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda tills den tjocknar. Den ska knappt koka, men inte koka helt för då skär den sig. När krämen har tjocknat så ta kastrullen från plattan och rör i smöret och ställ sedan krämen omedelbart kallt i kylen. Görs med fördel dagen innan. Strax innan servering kan man vispa grädde ganska hårt och blanda ner i vaniljsåsen.

Recept från Mariannes LCHF


Kommentera

Publiceras ej