Glutenfri/lowcarb pizzabotten

0kommentarer

 
Skippa bakispizzan idag och gör din egna variant. Betydligt bättre för dig, din mage och framför allt för själen. Receptet låter inget vidare, men tro mig, ge det en chans.
 
Pizzabotten
200g rå blomkål
2 äggvitor
1,5 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Kryddor
 
1. Sätt ugnen på 220C.
2. Mixa den råa blomkålen i en matberedare tills den nästan blir mosig/grynig. Ta ut blomkålen och pressa den lite med hushållspapper så att du får bort lite vätska.
3. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan över smeten på en bakplåt som du lagt ett oljat/smort bakplåtspapper på. Bred ut smeten till en rund form, ca 0,3 cm tjock. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
 
Lägg på topping och in i ugnen igen på ca 15 min.
 
Recept kommer från Tastyhealth

Kommentera

Publiceras ej