Snickers

0kommentarer

 
Nyttiga Snickers

Botten
Ca 8 dadlar (90g)
1 dl mandlar (60g)
1/2 skopa (ca 15g) chokladproteinpulver
2 tsk kakao
 
Fyllning
0,75 dl naturellt jordnötssmör
1 skopa (ca 30 g) vaniljproteinpulver
1,5 msk Stevia strö
30 g salta jordnötter, grovt hackade
ca 0,5 dl ljummet vatten
 
8 rutor (ca 30g) mörk choklad
 
1. Ha i mandlarna i en matberedare och kör tills du fått ett mjöl med lite större bitar i. Tillsätt dadlarna, proteinpulvret och kakaon och kör tills du fått en finfördelad massa. Känn på massan med fingrarna, kan du forma den är den bra, smular den ihop är den för torr och då kan du tillsätta en dadel till. Tryck ut massan i botten av en form som du täckt med platsfolie.
2. Blanda jordnötssmöret, proteinpulvret, stevia och de hackade jordnötterna. Tillsätt lite vatten åt gången, och rör ihop till en smet, med samma konsistens som jordnötssmör (smeten blir torrare av proteinpulvret så tillsätt tillräckligt med vatten så smeten blir som jordnötssmör igen). Bred ut smeten över botten-lagret.
3. Smält chokladen och bred ut över jordnötsfyllningen. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat. Skär i bitar. Förvara i kylen.
 
Receptet kommer från TastyHealth

Kommentera

Publiceras ej